Welkom bij JobTestPrep, jouw vertrouwde partner op weg naar een succesvolle doorstroomtoets! Wij begrijpen dat deze fase van het assessment cruciaal is voor jouw toekomst, en we staan klaar om je te helpen deze uitdaging met vertrouwen aan te gaan.
Of je nu de papieren IEP Doorstroomtoets, digitale ROUTE 8, Dia-toets, AMN Doorstroomtoets, Leerling in beeld-doorstroomtoets, of DOE-toets gaat afleggen, onze oefenexamens zijn specifiek ontworpen om je voor te bereiden op de specifieke vereisten van deze doorstroomtoetsen. Je hebt altijd toegang tot ons uitgebreide oefenmateriaal.
Bij JobTestPrep begrijpen we dat het behalen van optimale resultaten niet alleen draait om kennis, maar ook om strategie en zelfvertrouwen. Onze tools zijn ontworpen om je niet alleen inhoudelijk voor te bereiden, maar ook om je te helpen vertrouwd te raken met de teststructuur en de tijdsdruk.
De doorstroomtoets, zoals de Cito-toets in Nederland, is ontwikkeld om op gestandaardiseerde wijze de cognitieve vaardigheden en het niveau van basisschoolleerlingen te meten. Het doel is een uniforme beoordeling te bieden die scholen en ouders helpt bij het geven van studieadvies en het plaatsen van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Deze gestandaardiseerde meting draagt bij aan transparantie in het onderwijssysteem en helpt bij het afstemmen van onderwijsdoelen met de verworven vaardigheden van leerlingen.
Dit oefenmateriaal is ontworpen om je voor te bereiden op de verschillende onderdelen van de Cito-toets, zoals taalvaardigheid, rekenen en studievaardigheden.
Het gebruik van dergelijke oefenmaterialen kan je zelfvertrouwen vergroten en je helpen je prestaties te optimaliseren op het moment van de echte toets. Het is belangrijk te onthouden dat deze voorbeelden en oefenmateriaal bedoeld zijn als aanvullende hulpmiddelen en niet als exacte replica's van de officiële Cito-toets.
De Cito-toets bestaat uit verschillende onderdelen:
Taal (schrijven van teksten, spelling, begrijpend lezen en woordenschat)
Rekenen/Wiskunde (getallen, verhoudingen, meetkunde, breuken en procenten)
Studievaardigheden (studieteksten, informatiebronnen, lezen van tabellen en grafieken)
Wil je oefenen? Klik dan op de gewenste sectie.
Voorbeelden dienen ter illustratie. De voorbeeldvragen zijn per onderdeel aangegeven.
Bij het onderdeel taal krijg je vragen over spelling, woordenschat en begrijpend lezen.
Spelling: Je krijgt bij elke opgave vier zinnen voorgeschoteld, en jouw taak is om de zin te identificeren waarin een spelfout staat.
Woordenschat: Hier wordt je kennis getest over de betekenis van specifieke woorden of gevraagd naar het contextueel correct gebruik ervan. Je wordt beoordeeld op je vermogen om de juiste betekenis van woorden te begrijpen en toe te passen in verschillende contexten.
Begrijpend lezen: Bij deze opgaven dien je een tekst te lezen en daarover vervolgens vragen te beantwoorden.
Lees de volgende zinnen
A) Meneer, geef nu zijn GSM terug.
B) Alle aanvragen werden aanvaard.
C) De foutmelding verschijnt na vijf minuten.
D) De boeren oogstten de gewassen.
Zoek de zin waarin het vetgedrukte werkwoord in de onvoltooid tegenwoordige tijd (o.t.t.) staat.
A) Zin 1
B) Zin 2
C) Zin 3
D) Zin 4
Het juiste antwoord is zin 3.
In de derde persoon enkelvoud is de onvoltooid tegenwoordige tijd (o.t.t.) van het werkwoord 'verschijnen': 'verschijnt'. Daarom is zin 3 correct.
Zinnen 2 en 4 beschrijven beide een handeling die in het verleden heeft plaatsgevonden, dus kunnen ze niet als juiste antwoorden worden beschouwd.
Zin 1 is eveneens incorrect, aangezien het werkwoord in de gebiedende wijs staat.
Lees de volgende zinnen
A) Meneer, geef nu zijn GSM terug.
B) Alle aanvragen werden aanvaard.
C) De foutmelding verschijnt na vijf minuten.
D) De boeren oogstten de gewassen.
Zoek de zin waarin het vetgedrukte werkwoord in de onvoltooid verleden tijd (o.v.t.) staat.
A) Zin 1
B) Zin 2
C) Zin 3
D) Zin 4
Het juiste antwoord is zin 4
De onvoltooid verleden tijd (o.v.t.) van het werkwoord oogsten in de derde persoon meervoud is ''oogstten'' dus is zin 4 het juiste antwoord.
Zin 2 staat uitgedrukt in de toekomstige tijd dus komt niet in aanmerking als het juiste antwoord.
Zin 3 staat uitgedrukt in de tegenwoordige tijd en zin 1 drukt een beveel uit in de tegenwoordige tijd. Dus komen ook niet in aanmerking als het juiste antwoord.
Onderstreep het werkwoord in de volgende zin:
"De kinderen speelden vrolijk in de tuin."
A) kinderen
B) speelden
C) tuin
Het juiste antwoord is B.
"De kinderen speelden vrolijk in de tuin."
Het werkwoord in deze zin is "speelden" omdat het de actie aangeeft die wordt uitgevoerd door het onderwerp "de kinderen". Werkwoorden drukken actie uit, en hier is "speelden" het werkwoord dat beschrijft wat de kinderen deden.
Geld-terug-garantie
JobTestPrep is sinds 1992 een innovator in de online testvoorbereiding. We hebben onze jarenlange ervaring gebruikt om meer dan 500.000 werkzoekenden te helpen hun carrièredoelen te bereiken. Begin vandaag nog met de voorbereiding van uw job assessment met JobTestPrep.